Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-11-09

Uni-light: Äskande om anslag inom EU-programmet "Horizon 2020"-Internationellt Forsknings- och Utvecklingsprojekt

ÄSKANDE OM ANSLAG INOM EU-PROGRAMMET HORIZON 2020-INTERNATIONELLT FORSKNINGS- OCH UTVECKLINGSPROJEKT

Uni-light har under året utvecklat en Intelligent Nödbelysning avsedd för stora projekt, bl.a för tunnelbyggen och inom gruvindustrin. Belysningen finns nu framme i prototyp. Principen är att lampan känner av om frånvaron av strömförsörjning är avsiktlig eller oavsiktlig och nödbelysningen, som innehåller batteriuppbackning tänds endast vid oplanerade avbrott. Den använda tekniken utnyttjar vårt redan patenterade drivdon och innehåller därutöver andra unika tekniska lösningar. Tekniken medför lägre installationskostnader, lägre energiförbrukning, upp till 10 ggr längre livslängd för batterier och härmed en avsevärt minskad påverkan på miljön. Marknaden är i stark tillväxt i hela världen.

I ett första skede äskar Bolaget anslag för en fördjupad studie och detaljerad projektplan på beloppet 50,000. I nästa skede, om projektet antas, bygger vi, inom ramen för projektfinansieringen ett eller fler pilotprojekt och en stor internationell organisation för marknadsföring och försäljning av den nya systemlösningen/uppfinningen på en multinationell nivå, först inom och sedan utanför EU. Vi har redan en stor internationell entreprenör som skriftligen, i denna ansökan angivit sitt intresse att delta i pilotprojekt och produktens testning och utveckling. I början av år 2018 tar vi nästa steg om den fördjupade studien får anslag.

Läs mer på www.uni-lightled.com http://www.uni-lightled.com

Stockholm den 9 november 2017

För ytterligare information, kontakta:
Björn Naumburg, VD Uni-light Tel: +46-70 290 1075 eller 08-505 65 110

Denna information är sådan information som A Uni-light LED AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknads-missbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 9 november 2017 kl. 09.00 CET.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Uni-light Pressrelease 2017-11-09.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=21492

Uni-light designar, tillverkar och säljer LED-belysning för utvalda nischmarknader. Nischerna som prioriteras representerar miljöer med krav på lång livslängd, tåliga/motståndskraftiga ljuskällor och, ur ett industriellt perspektiv, korta återbetalningstider. Prioriterade nischmarknader är djurstallar, kyckling- och äggproduktion, kryssningsfartyg och industribelysning.

LED-belysning är en av världens snabbast växande stora industri. För den industriella sektorn är f.n. den årliga tillväxten 47 % och hela marknaden väntas 2020 omsätta 100 miljarder USD enligt Edison Research.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.