Du är här

2017-09-15

Uni-light: Belysning för kvigor

BELYSNING FÖR KVIGOR

Uni-light har leverat över 30 ljusinstallationer för ökning av mjölkproduktionen. Ökningen med vårt ljus är markant: 8-10 % och investeringarna betalar sig på kortare tid än 12 månader. En tidigare kund har nu återkommit med mindre projekt för kvigor. Ljuset påverkar kvigornas tillväxt och vi hoppas med detta projekt kunna utvärdera huruvida tidigare prognoser om snabbare tillväxt stämmer. Amerikansk forskning påvisar att man kan öka tillväxten för köttdjur med 15 % på två år. Motsvarande resultat bör kunna uppnås också för kvigor. Intressant i sammanhanget är att djuren förefaller också må bättre med minskade veterinärkostnader som följd.

Uni-light designar, tillverkar och säljer LED-belysning för utvalda nischmarknader. Nischerna som prioriteras representerar miljöer med krav på lång livslängd, tåliga/motståndskraftiga ljuskällor och, ur ett industriellt perspektiv, korta återbetalningstider. Prioriterade nischmarknader är djurstallar, kyckling- och äggproduktion, kryssningsfartyg och industribelysning.

LED-belysning är en av världens snabbast växande stora industri. För den industriella sektorn är f.n. den årliga tillväxten 47 % och hela marknaden väntas 2020 omsätta 100 miljarder USD enligt Edison Research.

Läs mer på www.uni-lightled.com http://www.uni-lightled.com

Stockholm den 15 september 2017

För ytterligare information, kontakta:
Björn Naumburg, VD Uni-light Tel: +46-70 290 1075 eller 08-505 65 110

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Unilight Pressrelease 2017-09-15.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=21119

Denna information är sådan information som A Uni-light LED AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknads-missbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 15 september 2017 kl. 08.30 CET.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.