Du är här

2017-05-19

Uni-light: Belysning för ökad mjölkproduktion på Dråsa Gård

BELYSNING FÖR ÖKAD MJÖLKPRODUKTION PÅ DRÅSA GÅRD

Uni-light har fått en ny beställning på sin specialbelysning för att öka mölkproduktionen, denna gång på Dråsa Gård i Östergötland.

Belysningen vi levererar har en dokumenterad effekt på mjölkproduktionen och installationskostnaden för varje mjölkko är betald på kortare tid än 1 år. Vid ekologisk drift är återbetalningstiden normalt cirka 6 månader per djur. Dråsa Gård är kravmärkt och har ekologisk drift.
Bara i Sverige finns det över 2000 mjölkproducerande gårdar med över 100 djur/enhet. Dessa gårdar utgör en prioriterad grupp för Uni-light i Sverige. Marknadspotentialen i Sverige uppgår till cirka SEK 250 miljoner.
Inom EU utgör Tyskland, Frankrike och Polen de tre största mjölkproducenterna och representerar 44 % av EU:s marknad. Bolaget har inlett samarbete med partners i dessa tre länder. Motsvarande potential i länderna uppgår till cirka SEK 7 miljarder. Uni-light känner inte till någon LED-ljustillverkare som utvecklat en lampa avsedd för att öka mjölkproduktionen och har utvecklat specifik kompetens inom området.

Uni-light designar, tillverkar och säljer LED-belysning för utvalda nischmarknader. Nischerna som prioriteras representerar miljöer med krav på lång livslängd, tåliga/motståndskraftiga ljuskällor och, ur ett industriellt perspektiv, korta återbetalningstider. Prioriterade nischmarknader är djurstallar, kyckling- och äggproduktion, kryssningsfartyg och industribelysning.

LED-belysning är en av världens snabbast växande stora industri. För den industriella sektorn är f.n. den årliga tillväxten 47 % och hela marknaden väntas 2020 omsätta 100 miljarder USD enligt Edison Research.

Stockholm den 19 maj 2017

Läs mer på www.uni-lightled.com http://www.uni-lightled.com
För ytterligare information, kontakta:
Björn Naumburg, VD Uni-light Tel: +46-70 290 1075 eller 08-505 65 110

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Unilight Pressrelease 2017-05-19.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=20348

Denna information är sådan information som A Uni-light LED AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 19 maj 2017 kl. 10.45 CET.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.