Du är här

2018-07-30

Uni-light: Uni-light säljer andel i den skandinaviska återförsäljaren

UNI-LIGHT SÄLJER ANDEL I DEN SKANDINAVISKA ÅTERFÖRSÄLJAREN

Uni-lights huvudsakliga försäljningskanaler är genom avtal med exklusiva återförsäljare i Skandinavien, Storbritannien, Tyskland-Österrike och Polen. Dessa återförsäljare är normalt självständiga företag. Dock har Uni-light i två år varit delägare i den skandinaviska återförsäljaren Uni-light LED-lampor i Sverige AB.

För att renodla strukturen och koncentrera sig på utveckling och tillverkning av sina produkter säljer nu Uni-light sin andel i den skandinaviska återförsäljaren till dess huvudägare Jan Billgren, som därmed stärker sin roll. Försäljningen sker till nominellt aktievärde eftersom försäljningsverksamheten är direkt kopplad till Uni-light och därutöver inte har någon egen bas.

Samtidigt tecknar bolagen ett nytt återförsäljaravtal som ger Uni-light vissa fördelar i förhållande till nuvarande avtal, bl a ger försäljning över vissa miniminivåer extra marginal till Uni-light.

Uni-light designar, tillverkar och säljer LED-belysning för utvalda nischmarknader. Nischerna som prioriteras representerar miljöer med krav på lång livslängd, tåliga/motståndskraftiga ljuskällor och, ur ett industriellt perspektiv, korta återbetalningstider. Prioriterade nischmarknader är djurstallar, kyckling- och äggproduktion, kryssningsfartyg och industribelysning.

LED-belysning är en av världens snabbast växande stora industri. För den industriella sektorn är f.n. den årliga tillväxten 47 % och hela marknaden väntas 2020 omsätta 100 miljarder USD enligt Edison Research.

Läs mer på www.uni-lightled.com http://www.uni-lightled.com

Stockholm den 30 juli 2018

För ytterligare information kontakta:
Göran Lundgren, VD Uni-light, tel: +46-70 467 4040
Jan Billgren, Uni-light LED-lampor i Sverige AB, tel: +46-73 987 2222

A Uni-light LED AB, Tegeluddsvägen 31 (plan 4), 115 41 Stockholm

Denna information är sådan information som A Uni-light LED AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknads-missbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 30 juli 2018 kl. 13:00 CET.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Uni-light Pressrelease 2018-07-30.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=23727

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.