Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-11-08

Uppåt för Concentric

Concentric, som tillverkar motor- och hydraulikprodukter till bland annat fordonsindustrin, hade en omsättningsökning på 8 procent justerat för valuta under tredje kvartalet, jämfört med föregående år.

För det tredje kvartalet redovisar Concentric ett rörelseresultat på 96 miljoner kronor (81) och en försäljning på 515 miljoner kronor (491).

Det framgår av delårsrapporten.

"Den ökade aktivitetsnivån under det tredje kvartalet speglar den starka efterfrågan i våra kärnregioner Nordamerika och Europa", skriver bolaget.

De största förbättringarna under kvartalet jämfört med föregående år uppnåddes inom industriprodukter, främst på slutmarknaderna för jordbruksmaskiner och entreprenadmaskiner.

De omstruktureringsplaner som påbörjades och genomfördes under det andra halvåret 2016 har fortsatt att ge besparingar enligt plan. Concentrics program för Business Excellence ("CBE") har bidragit till ytterligare ökad lönsamhet inom koncernen, vilket medförde att rörelsemarginalen för det tredje kvartalet och de nio första månaderna ökade till 18,7 procent (16,5) respektive 18,5 procent (16,6).

Orderingången under tredje kvartalet tyder på att omsättningen under fjärde kvartalet kommer att bli i stort sett densamma som under tredje kvartalet, efter justering för färre arbetsdagar under årets sista kvartal, heter det i utsiktsstycket i rapporten.

Den aktuella efterfrågenivån för alla slutmarknader förväntas kvarstå under återstoden av året.

"Efter den generellt positiva utvecklingen under det tredje kvartalet tyder marknadsstatistiken nu på att produktionsvolymerna, viktade för Concentrics slutmarknader och regioner, kommer att stiga 6 procent för helåret 2017 jämfört med föregående år", skriver bolagets vd David Woolley.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.