Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-11-08

Uppfinnaren: Oscar Properties avyttrar Uppfinnaren 1

OSCAR PROPERTIES AVYTTRAR UPPFINNAREN 1

Oscar Properties Holding AB (publ) ("Oscar Properties" eller "Bolaget") avyttrar Uppfinnaren 1 till FastPartner AB för 934 miljoner kronor före avdrag för latent skatt om 85 miljoner kronor. Värdeutvecklingen sedan förvärvet i juni 2015 uppgår till 284 miljoner kronor. Resultatet av försäljningen innebär en negativ effekt i det fjärde kvartalet om cirka 135 miljoner kronor avseende värdeförändring förvaltningsfastigheter. För räkenskapsåret 2017 uppgår resultateffekten till cirka 150 miljoner kronor i värdeförändring förvaltningsfastigheter.

För att ytterligare stärka Bolagets balansräkning avyttrar Oscar Properties fastigheten Uppfinnaren 1. Bolaget förvärvade Uppfinnaren 1 från Vasakronan i juni 2015 för att utveckla fastigheten till bostäder eller kontor, ett utvecklingsarbete som nu är avslutat. Avyttringen av Uppfinnaren 1 innebär att Bolagets kassaflöde och finansiella position stärks.

"Uppfinnaren 1 är färdigutvecklad och vi bedömer detta som ett bra tillfälle att avyttra fastigheten. Vi hade en högre förväntan på försäljningsvärdet baserat på de externa värderingar som tagits in från oss. Vi kan dessutom konstatera att marknaden nu har en mer konservativ syn på latent skatt än tidigare. Givet den något mer avvaktande marknaden agerar vi med viss försiktighet och med fokus på de projekt som kan anses vara av högst strategisk betydelse", säger Oscar Engelbert, VD Oscar Properties.

Oscar Properties har ett fortsatt fokus på kommersiella fastigheter och värderar löpande möjligheter inom segmentet då det är en god diversifiering av Bolagets projektportfölj. Uppfinnaren 1 är centralt placerad på Valhallavägen, Östermalm i Stockholm, mellan Skeppargatan och Artillerigatan.

Bolagets prognos om minst 400 miljoner kronor i rörelseresultat före värdeförändringar i förvaltningsfastigheter för helåret 2017 påverkas ej av denna avyttring.

8 november 2017

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Oscar Engelbert, grundare och vd, Oscar Properties Holding AB (publ), 070 568 00 01
oscar@oscarproperties.se mailto:oscar@oscarproperties.se

Denna information är sådan information som Uppfinnaren 1 AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 8 november 2017 kl. 08:30 CET.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Uppfinnaren Pressrelease 2017-11-08.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=21480

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.