Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-11-06

Uppgångar på USA-börser

New York-börserna noterade uppgångar på fredagen och vid stängning hade Dow Jones industriindex ökat 0,1 procent till 23.539. Det breda S&P 500 steg 0,3 procent till 2.578. Nasdaqs kompositindex steg 0,7 procent till 6.764.

Jobbrapporten för oktober visade att antalet sysselsatta i den amerikanska ekonomin ökade med 261.000 personer, jämfört med förväntningar om 313.000. Samtidigt var nettorevideringen för de föregående två månader +90.000.

Den genomsnittliga timlönen var oförändrad i augusti. Analytiker hade väntat sig en ökning med 0,2 procent. I årstakt steg lönerna med 2,4 procent, väntat 2,7 procent.

"Rapporten var fortfarande påverkad av orkanerna, men nettoökningen var ganska stabil. Det var en bra jobbtillväxt och ytterligare en nedgång i arbetslösheten vilket sänder ett tydligt budskap att vi har en stram arbetsmarknad", sade Charles Lieberman vid Advisors Capital Management, till Marketwatch.

Aktier i teknikjätten Apple steg 2,6 procent på fredagen och närmar sig 900 miljarder dollar i marknadsvärde. Bolaget rapporterade starka siffror för det brutna räkenskapsårets fjärde kvartal efter torsdagens stängning och gav en bättre prognos för kommande kvartalet än väntat.

Aktier i Qualcomm rusade 12,8 procent till 61:84 dollar efter rapporter om att Broadcom överväger ett förvärv. Bloomberg News rapporterade att ett bud på motsvarande 70 dollar per aktie var väntat inom de kommande dagarna. Broadcom-aktien steg 5,4 procent.

Kafékedjan Starbucks rapporterade svagare siffror än väntat för tredje kvartalet. Aktien steg dock 2,1 procent på fredagen efter att bolagets prognos för den avtagande tillväxten var bättre än väntat.

Musikstreamingbolaget Pandora Media föll 24,8 procent efter att det rapporterat en större förlust och spått en förlust under fjärde kvartalet. Beskedet följdes av rekommendationssänkningar från flera analytiker.

Oljepriset klättrade med omkring 2,4 procent och oljebolag som Marathon Oil och Devon Energy steg 0,9 respektive 1,1 procent.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen sjönk 1 punkt till 2,33 procent.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.