Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-06-17

Uppsida på 30% i SKF - här är analyserna från Aktiespararen

wysiwyg_image

I senaste numret av Aktiespararen köprekommenderas SKF. Här följer en sammanfattning av analyserna:
SKF – köp

I början av februari presenterade SKF ett nytt strategiskt ramverk med en mer decentraliserad organisation. Lönsamheten ska höjas och affärerna fördubblas fram till 2030, vilket motsvarar en årlig tillväxttakt på 8 procent. Det är också Atlas Copcos tempo. För att klara det blir det förvärv. Det som ska göras påminner om Hexagons it-framgångar och om Sandviks förvärvsaktiviteter på den fronten.

Vinsten per aktie kan bli 17 kronor i år och 19 kronor nästa år. Det betyder att p/e-talet vid den nivån är runt 10. Det tyder på att förtroendet är lågt och att konjunkturoron är i ropet. Med en riktkurs på 225 kronor och inräknat utdelningen är uppsidan ändå drygt 30% på ett år. Det är värt besväret att köpa.

Vitrolife – sälj

Aktien värderas till 69 gånger bolagets förväntade vinst för innevarande år samt 56 gånger för nästkommande år. Med tanke på att bolaget endast väntas växa strax över 10 procent organiskt under de kommande åren ser vi värderingen som alldeles för hög. Att vd:n Thomas Axelsson i vintras sålde 75% av sitt innehav är inte heller ett bra tecken. Vi tror på en multipelkontraktion och säljstämplar aktien med en riktkurs kring 180 kronor.

ISS - köp

ISS-aktien handlas till en tydlig rabatt gentemot sektorkollegor på nästa års estimat. Innan pandemin bröt ut handlades aktien i ett ganska tydligt värderingsintervall mellan p/e 15 och 20. Sammantaget anser vi att en normalisering ligger i korten. Penslar vi in en återgång till historiska snittmarginaler samt en tillväxt kring 4–5 procent och applicerar en vinstmultipel som återgår till botten av det historiska värderingsintervallet (p/e 15), så landar vi vid en riktkurs på knappa 160 danska kronor. Det är alltså en potentiell uppsida på 30% från dagens aktuella kurs. Därtill kan vi räkna med en återupptagen utdelning under nästa år och en direktavkastning på omkring 4 procent. Rekommendationen blir köp på 12 månaders sikt

Lifco - avvakta

Sdipteck – avvakta

Getinge - avvakta

Författare Redaktionen