Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-18

Urban Stenevi utsedd till ny VD för Zenergy AB (publ)

Styrelsen för Zenergy och nuvarande VD Johan Olofsson har i samförstånd kommit fram till att det, för Zenergys framtida utveckling, är rätt läge att låta en ny VD ta vid i arbetet med att utveckla och leda Zenergy in i nästa fas.

Styrelsen har enhälligt utsett Urban Stenevi till ny VD för Zenergy med tillträde imorgon, onsdagen den 19 augusti 2020. Johan Olofsson kommer fortsatt vara anställd i Zenergy och fokusera på affärsutveckling

"Zenergy har haft en krokig resa historiskt, men under sista året har mycket hänt och saker och ting börjar falla på plats. Johan Olofsson har gjort ett bra jobb med att ta Zenergy ur rekonstruktion och har varit en drivande kraft till de kontrakterade projekten som vi nu har i orderböckerna. Styrelsen och Johan Olofsson har haft en ömsesidig dialog om att Zenergy behöver en annan VD-profil för att ta Zenergy till nästa nivå. Nu har vi gjort klart med Urban Stenevi, en kandidat som vi är övertygade kommer att ta Zenergy till den nivå styrelsen önskar. Jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med Urban och det ska bli kul att följa Zenergy vidare på sin resa. Jag vill även passa på att tacka Johan Olofsson för den fantastiska resa han har gjort med Zenergy i sin roll som VD." säger Johan Lind, styrelseordförande i Zenergy.

Urban Stenevi har tidigare varit VD i ett antal bolag och har i rollen som VD drivit och utvecklat dessa företag till marknadsledande positioner på den svenska marknaden. Hans blick för såväl detaljer som för helhet och fokus på både daglig drift och strategi, har betytt väldigt mycket för den framgång han skapat. Urbans utgångspunkt är att bygga kundvärde för att långsiktigt bygga värden för såväl ägare som anställda.

"Med de unika ZIP-elementen som bas finns en stor potential att utveckla Zenergy till ett av de mest framgångsrika företagen inom sitt segment. Det är viktigt att vi fokuserar på affären och bygger vidare på det strukturarbete som gjorts sista tiden och tar tillvara på den interna kompetensen. Det är väldigt stimulerande att få vara del av det fortsatta arbetet och tillsammans med personalen bygga Zenergy starkt och lönsamt. Zenergy har ett koncept som ligger helt rätt i tiden med avseende på behovet av nya bostäder där hållbarhet och omtanke om jordens resurser är viktiga parametrar." säger Urban Stenevi, tillträdande VD för Zenergy.

"Arbetet som VD i Zenergy har varit mycket intensivt under de senaste åren. Allt från att ta Zenergy genom rekonstruktionen och att avsluta den med nya huvudägare med 3 simultana fulltecknade emissioner. Vidare har Zenergys fasta kostnader i stort sett halverats och verksamheten har strömlinjeformats mot kärnvärdet i konceptet, med förnyade leverantörsflöden och avslutande av ej lönsamma avtal. Under ett års tid har vi koordinerat in tecknande av nya avtal om ca 124 MSEK avseende den modulära produktionen plus ZIP-Elementsavtalet med Pansanté om minimum ca 200 MSEK som en hållbar grund att stå på i nästa utvecklingssteg." säger Johan Olofsson, avgående VD för Zenergy.

För mer information kontakta:

Johan Lind - Styrelseordförande, Zenergy AB (publ)

Telefon: 0704-287808

E-post: johan.lind@zenergy.se

Denna information är sådan information som Zenergy AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 18 augusti 2020.

Om Zenergy
Zenergy grundades 2009 och är en ledande aktör i utvecklingen av bostäder och andra byggnader baserade på modulär arkitektur. Bolagets patenterade ZIP-Element gör det möjligt att tids- och kostnadseffektivt färdigställa trivsamma bostäder och andra typer av fastigheter med hög kvalitet som uppfyller stränga EU-regelkrav inom energieffektivitet, brandsäkerhet och fuktresistens.

Handelsbeteckningen för aktien på Spotlight Stockmarket är ZENZIP och ISIN-koden är SE0005705589.

Zenergy AB (publ), Storgatan 82, 568 32 Skillingaryd, +46 36 121 340, info@zenergy.se,www.zenergy.se

Författare Zenergy

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.