Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-17

USA: ANTALET DÖDSFALL PGA COVID-19 NÄRMAR SIG 170.000

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Antalet dödsfall på grund av Covid-19 närmar sig nu 170.000 i USA samtidigt som vissa delstater förbereder sig för att öppna bland annat skolor då deras smittofall minskar.

Det skriver Dow Jones.

På lördagen tillkom nära 50.000 nya fall av bekräftat smittade av viruset, vilket gör att det totala antalet kända fall nu ligger på 5,38 miljoner enligt statistik från Johns Hopkins University.

Antalet smittade barn har ökat stadigt mellan mars och juli, vilket lett till oro då många skolor över landet nu ska öppna igen. Den 3 augusti var över 7 procent av alla fall av covi-19 bland barn på 17 år eller yngre. Denna åldersgrupp utgör 22 procent av befolkningen.

I Sydkorea ökade antalet nya fall av covid-19 med 279 på lördagen, vilket var den högsta dagsnoteringen på fem månader. Majoriteten av fallen var lokala och upptäckta i Seoul med omnejd.

I Australien har myndigheterna i delstaten Victoria, där Melbourne ligger, förlängt nödläget till den 13 september, trots en förbättring i antalet smittade den senaste tiden. På söndagen rapporterades 279 nya fall, ned från 303 dagen före, men på måndagen ökade de åter något till 282 nya fall.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.