Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-04-09

USA: BANKKOMMITTÉ-ORDF VILL HA SVAR GÄLLANDE ARCHEGOS – FT(OMS)

(Omsändning: skickades första gången på torsdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Ordförande för amerikanska senatens bankkommitté har kontaktat fyra större banker, inklusive Credit Suisse och Nomura, gällande kollapsen av Archegos Capital.

Det rapporterar Financial Times och menar att det är ett tecken på att lagstiftare i Washington kommer öka granskningen av "family offices" och deras långivare.

Sherrod Brown, som är demokratisk senator från Ohio och ordförande för kommittén, skickade på torsdagen brev till Credit Suisse, Nomura, Goldman Sachs och Morgan Stanley och bad om detaljerade förklaringar och beskrivningar rörande deras affärer med Archegos och andra "family offices". Brown har givit bankerna två veckor på sig att svara på hans frågor.

"Jag är orolig, men inte förvånad, över uppgifterna att Archegos ingick riskabla derivattransaktioner som underlättades av investmentbanker, vilket resulterade i panikförsäljning av aktier värda tiotals miljarder dollar och att dessa banker tillsammans förlorade nästan 10 miljarder dollar", ska Brown ha skrivit i sitt brev till Crystal Lalime, chefjurist på Credit Suisse.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.