Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-11-01

USA: BIDEN HÖLL MÖTE OM LEVERANSKEDJOR VID G20-MÖTET - CNBC

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA:s president Joe Biden samlade andra världsledare till ett separat möte på söndagen, i samband med G20-mötet i Rom, för att diskutera problemen i leveranskedjorna och andra störningar som påverkar den globala handeln, rapporterar CNBC.

"Leveranskedjor är något som de flesta av våra medborgare inte ränker på innan något går fel. Och under denna pandemi har vi sett förseningar för flera varutyper, från bilar till elektronik, från skor till möbler", sade Joe Biden.

Han konstaterade att ett stopp för pandemin är den viktigaste faktorn för att komma till rätta med störningarna.

"Men vi måste vidta åtgärder nu, tillsammans med våra partners i den privata sektorn, för att minska de orderstockar vi står inför. Nu när vi har sett hur sårbara dessa linjer för global handel kan vara så kan vi inte gå tillbaka till 'business as usual'", sade han.

Joe Biden enades med ledare från 14 andra länder samt EU och att "verka för större internationellt samarbete om kortsiktiga störningar i leveranskedjorna", enligt ett meddelande från Vita Huset.

Ledarna planerar också att stärka och diversifiera hela ekosystemet för leveranskedjorna, från beroendet av vissa råvaror för tillverkning till sjöfart och distribution.
Författare Direkt-SE