Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-10-26

USA: BIDEN HOPPFULL SNART FÅ IGENOM BUDGETSATSNING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA:s president Joe Biden är fortsatt optimistisk om att de ska kunna lyckas enas om ett budgetramverk med sociala satsningar denna vecka, innan han på torsdagen åker till Rom för G20-möte och sedan klimattoppmötet COP26 i Glasgow nästa vecka.

Det rapporterar Reuters.

"Låt oss röra oss, och få detta gjort", sade han på måndagen.

I helgen hade han samtal med den demokratiska senatorn Joe Manchin och majoritetsledaren Chuck Schumer.

En stötesten är beskattningen av de rika som ska betala för paketet. Joe Biden sade att oavsett vad prislappen blir så kommer den att vara finansierad.

"Ni hör dessa siffror, 3.500 miljarder dollar, 1.700 miljarder dollar, vi betalar för allt. Det ökar inte underskottet med en enda cent. Så låt oss göra jobbet", sade han.

Demokraterna försöker ro i land ett budgetramverk på mellan 1.500 och 2.000 miljarder dollar, men flera frågor är fortsatt öppna som vilka skatter som ska höjas, utökade ersättningar inom Medicare och Medicaid och omfattningen av ett program för föräldraledighet.

Uppgörelsen skulle också kunna bana väg för det infrastrukturpaket på 1.000 miljarder dollar som även Republikanerna varit mer angelägna om att rösta igenom.
Författare Direkt-SE