Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-29

USA: BIDEN SKA, OM HAN VÄLJS, KONSULTERA ALLIERADE OM KINA-RTRS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Demokraternas kandidat i det amerikanska presidentvalet, Joe Biden, kommer om han blir vald omedelbart konsultera USA:s viktigaste allierade före beslut om framtida amerikanska tullar mot Kina.

Det rapporterar Reuters och hänvisar till två topprådgivare till presidentkandidaten.

Planen är att Joe Biden kommer att söka en "kollektiv hävstång" för att stärka sin hand mot Peking, och han kommer inte upprepa president Trumps misstag när han införde tullar mot europeiska och kanadensiska varor som en del av sin "America first" -agenda. Åtgärder som alienerade USA:s traditionella partners.

"Du kan börja med att inte införa tariffer mot européerna och kanadensarna och i stället arbeta med dem om handelsfrågor", sade Brian McKeon, tidigare rådgivare till Vita huset och Pentagon under Obama-administrationen.

"Misslyckandet för Trumpadministrationen har varit att gå ensam, och det har gett Kina en utväg"", sade Jeffrey Prescott, tidigare senior rådgivare i utrikesfrågor i Obama-administrationen.

Rådgivarna ville inte säga huruvida Biden, om han blir vald, kommer att luta mot att ta bort de massiva Kinatullarna som Trump använt för att elda på ett handelskrig mellan världens två största ekonomier.

Han kommer inte att låsa in sig i någon position innan vi ser exakt vad han ärver. Men konsultationer med allierade kommer att bli en central del av detta", sade Prescott.

Han sade också att omedelbara konsultationer kommer att krävas med Europa och Kanada för att "identifiera områden där vi kan skapa en kollektiv hävstång mot Kina".

"Men de har alienerats, de har förödmjukats av president Trump, och det har gjort vår hand mot Kina ännu svagare än den borde vara", sade Jeffrey Prescott.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.