Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-26

USA: ENERGI- OCH FLYGBOLAG FORTSATT INTRESSANTA - ANALYTIKER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bolag inom cykliska- och pandemikänsliga branscher, som energi- och flygbolag, har handlats starkt under det senaste året men är fortsatt intressanta.

Det skrev David Kostin, som är chefsstrateg på Goldman Sachs, i en analys som CNBC tagit del av.

"Även om S&P 500-indexet handlas vid rekordnivåer, förblir vissa cykliska och virusexponerade bolag kvar under vattnet, vilket skapar möjligheter för taktiska investerare", uppgav aktiestrategen. Flertalet bolag inom flygsektorn stämplades som intressanta, inte minst United Airlines och Soutwest Airlines. Även energibolagen New Fortress Energy och Valero Energy nämndes i rapporten.

Vidare spår David Kostin att oron för delta-varianten av covid-19 är överdriven och att marknaden kommer fortsätta stödjas av återöppningen av samhället framgent.

"Investerare är oroliga för effekterna på den ekonomiska tillväxten från delta-varianten, men den nya mutationen bör inte utgöra någon större marknadsrisk", skrev Kostin vidare och tillade att en ökad vaccinationsgrad och fortsatta inflöden till kapitalmarknaderna kommer att stödja aktiekurserna.
Författare Direkt-SE