Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-17

USA: FRAMSTÅENDE REPUBLIKANER STARTAR SUPERPAC FÖR BIDEN -AXIOS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) En grupp framstående republikanska företrädare, som inkluderar tidigare verksamma i president Donald Trumps och förre presidenten George W Bush administrationer, lanserar en så kallad "super PAC" för att förmå republikanska väljare att rösta på Joe Biden i höstens val.

Det rapporterar Axios och hänvisar till några av grundarna.

PAC står för Political Action Committee, och så kallade Super Pacs är oberoende grupper som kan samla in obegränsade belopp, men de tillåts inte bidra direkt till kandidater eller partier.

Denna "Right Side PAC" ska försöka identifiera tidigare Trmps-supportrar runt om i landet, vars entusiasm för presidenten har svalnat, och övertyga dem om att rösta på Biden, säger Matt Borges, en av grundarna som tidigare var ordförande för det republikanska partiet i Ohio.

"Vi vill ta tillfället i akt att försöka återställa saker och ting. Och det första sättet att göra det är att skära bort cancern och starta återuppbyggnaden", säger Matt Borges.

Han påpekar samtidigt att deltagarna i super PAC:en "inte försöker bli demokrater".

"Jag avser att rösta på varje övrig republikan i valet, och jag räknar med att det finns andra som mig som inte tänker lämna partiet (Republikanerna)", fortsätter Borges.

Gruppen kommer inledningsvis inrikta sitt arbete på delstater som kan antas bli särskilt viktiga i det kommande valet, som Michigan, Wisconsin, Pennsylvania, Arizona, North Carolina och Florida.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.