Bli medlem
Bli medlem
lakareutangranser

Du är här

2021-11-01

USA: INGA STORA TECKEN PÅ LÄTTARE ANSTÄLLA I INDUSTRI - ISM

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Trots en andra månad i rad med stigande sysselsättning i ISM:s industri-enkät märks det inga stora tecken på att problemen med att anställa avtar.

Det säger ISM-chefen Timothy Fiore i en kommentar sedan ISM:s industri-PMI som väntat dragit ned något i oktober till 60,8 från 61,1 i september.

"Företag och leverantörer fortsätter att brottas med ett exempellöst antal hinder för att möta ökad efterfrågan. Samtliga industrisegment påverkas av de rekordlånga råvarumaterialsledtiderna, fortsatt brist på nödvändiga material, stigande råvarupriser och svårigheter med att transportera produkter", framhåller Timothy Fiore.

Sysselsättningsindex, som låg under kritiska 50 i augusti, drog upp till 52 i oktober. Utöver att materialbrist skapar vissa produktionsstopp påverkar även avsaknad av medarbetare och problem med att finna ny personal tillväxtpotentialen inom amerikansk industri, anger ISM-chefen.

"Att möta efterfrågan är en fortsatt utmaning till följd av anställningssvårigheter", fortsätter han.

ISM:s delindex för priser drog upp till 85,7 i oktober från 81,2 i september. En snabbare pristillväxttakt under månaden indikerar enligt ISM att leverantörer har fortsatt makt avseende priser medan leveranskedjebekymren håller i.
Författare Direkt-SE