Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-28

USA: REPUBLIKNAER FÖRESLAGIT MINSKAT ARBETSLÖSHETSSTÖD I PAKET

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Republikanerna i senaten släppte sent på måndagen sin plan för hur ett nytt stödpaket mot coronaviruset ska läggas upp. I programmet på runt 1.000 miljarder dollar minskas bland annat arbetslöshetsstödet.

Det rapporterar Dow Jones.

Det mer frikostiga statliga stödet om 600 dollar per vecka, som håller i till och med fredag, föreslås minskas till 200 dollar. Demokraterna har velat se den nuvarande nivån på 600 dollar förlängas till och med januari 2021.

Demokrater anser att det republikanska förslaget innehåller för lite stöd samt tycker att förslaget borde lagts fram tidigare eftersom "tiden rinner ut", sade Chuck Schumer som leder demokraterna i senaten.

Mitch McConnell, ledare för senatens republikaner, anser i sin tur att förslaget innehåller lämpliga åtgärder för att stötta ekonomin.

"Vi har en fot i pandemin och en i återhämtning. Det amerikanska folket behöver mer hjälp", sade han med tillägg att paketet som lades fram är bra utformat för att hjälpa USA.

I stället för 600 dollar i veckan i statligt stöd till arbetslösa föreslås att arbetslösa får utbetalt omkring 70 procent av sin förlorade lön.

Republikanernas förslag innehåller även 190 miljarder dollar i lån för att hjälpa småföretag och 100 miljarder till säsongskänsliga företag.

Demokrater och republikaner började förhandla med varandra direkt efter att republikanernas förslag publicerats. Dow Jones rapporterar att de stora skillnaderna i åsikter mellan partierna troligen gör det svårt att nå en överenskommelse på några dagar.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.