Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-04

USA: TRUMP VILL HA ANDEL FÖR GODKÄNNA TIKTOK-KÖP

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA:s president Donald Trump är redo att godkänna ett köp av TikToks amerikanska verksamhet, men bara om regeringen får "mycket pengar" i utbyte.

Det sade han på måndagen rapporterar Financial Times.

Microsoft för samtal med det kinesiska företaget Bytedance om ett övertagande av den amerikanska delen av den populära appen.

Donald Trump sade att han framfört kravet på en "stor procentandel" av köpesumman i samtal med Microsofts vd Satya Nadella.

"UAS bör få en stor procentandel av det priset, för vi ser till att det kan hända. Det skulle komma från försäljningen, som ingen tänker på förutom jag, men det är så jag tänker, och jag anser att det är mycket rättvist", sade han.

Han indikerade att betalningen kan komma från Microsoft eller något annat bolag som köper, eller från den kinesiska säljaren. Vita huset kunde inte utveckla hur en sådan ovanlig transaktion till finansdepartementet skulle gå till.

Donald Trump har tidigare varit emot ett köp, men han tillade nu att det måste ske före den 15 september, annars förbjuder han appen i USA.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.