Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-17

USA: TRUMP VILL SE STÖRRE STIMULANSPAKET

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Donald Trump uppmanade på onsdagen Republikanerna i kongressen att gå med på ett större stimulanspaket, vilket skulle kunna få fart på samtalen med Demokraterna som gått i stå sedan länge.

Det rapporterar Dow Jones.

Donald Trump, som legat relativt lågt i dessa diskussioner, twittrade om att Republikanerna bör "gå efter en mycket högre summa". Senare under en presskonferens sade han att han tror att han kan övertyga sitt parti om ett större paket.

"En del republikaner är inte överens, men jag tror att vi kan övertyga dem om att gå med på det eftersom jag gillar en större summa. Jag vill se att folk får pengar", sade han.

Demokraterna ville initialt få igenom ett stimulanspaket på 3.500 miljarder dollar men har bantat ned det till 2.200 miljarder. Finansminister Steven Mnuchin har tidigare sagt att Trumpadministrationen stödjer ett paket på 1.500 miljarder.

Representanthusets talman Nancy Pelosi och senatens minoritetsledare Chuck Schumer sade att de var uppmuntrade över Trumps kommentarer.

"Vi ser fram emot att höra från Trumps förhandlare om att de i slutändan kommer att möta oss halvvägs med ett förslag som är i nivå med den hälso- och ekonomiska kris som gripit tag om vårt land", sade de.

Pelosi och Mnuchin samtalade på onsdagen om hur de ska kunna förlänga den ordinarie budgeten och undvika en statlig nedstängning, "shutdown", den 1 oktober.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.