Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-22

USA: UPPGIFTER OM ATT IRAN, RYSSLAND FÖRSÖKER STÖRA VALET

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska underrättelsetjänsten varnade på onsdagskvällen för att Iran och Ryssland försöker störa det amerikanska presidentvalet, och att Iran redan sprider falsk information bland amerikanska väljare.

Det rapporterar Bland annat Bloomberg News.

"Vi har bekräftat att viss information om väljarregistrering har fångats upp av Iran, och separat även av Ryssland", sade John Ratcliffe, chef för nationella underrättelsetjänsten vid en presskonferens på onsdagskvällen.

Enligt en, icke namngiven, företrädare för administrationen, handlar det om offentligt tillgänglig information om väljare, och uppgifterna ska inte ha hackats fram. Iran ska dock ha skickat hotfull e-post till demokratiska väljare som utges komma från högergruppen "Proud Boys".

Enligt John Ratcliffe, och FBI-chefen Christopher Wray, avser dock Iran skada president Trumps försök till återval.

"Vi har redan sett Iran skicka falska e-postmeddelanden för att skrämma väljarna, uppmuntra social oro och skada president Trump", sade Jon Rastcliffe, en tidigare republikansk kongressledamot som har stött Trumps påståenden om att han har utsatts för en "häxjakt" av opponenter från den "djupa staten".
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.