Du är här

2018-02-01

”Utköp av Persson bästa alternativet”

wysiwyg_image

Med tanke på marknadens syn på H&M vore den bästa utgången att huvudägarna privatiserade bolaget.

Det skriver ABG Sundal Collier i en analys där riktkursen för H&M sänks till 220 kronor från 235. ABG upprepar samtidigt den köprekommendation som investmentbanken har haft sedan hösten 2016.

Så vitt Nyhetsbyrån Direkt har kunnat se är det nu bara ABG och Kepler som tillhör den allt mer exklusiva skara som har en positiv syn på H&M-aktien.

"Även om H&M:s anpassning till ett förändrat konsumentbeteende har gått för långsamt vidtar bolaget ändå de rätta åtgärderna och situationen väntas förbättras gradvis. Vi ser inga triggers i närtid, men håller oss till köp eftersom vi tror att bolaget äntligen vidtar de rätta åtgärderna. Vi anser att marknaden prisar in en allt för låg tillväxt för de närmaste två-tre åren och sentimentet kring H&M knappast kan bli sämre", skriver ABG.

H&M:s besked i bokslutet, att eventuellt erbjuda alla aktieägare en möjlighet, men inte skyldighet, att återinvestera erhållen utdelning i nyemitterade H&M-aktier, kan enligt ABG ses som en "mjuk nyemission".

ABG beräknar att om bara huvudägaren (familjen Persson) återinvesterar utdelningen, och övriga ägare väljer en vanlig utdelning, så kommer huvudägaren öka sitt innehav i H&M med nära 2 procentenheter och överföra nästan 8 miljarder kronor till bolagets balansräkning.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.