Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-27

Utnämningar till Vattenfalls koncernledning

Kerstin Ahlfont har utsetts till ny finansdirektör för Vattenfall. Hon har jobbat i Vattenfall sedan 1995 och har varit finanschef inom flera delar av bolaget. Hon är sedan 2015 HR-direktör i Vattenfall och ingår i koncernledningen. Kerstin Ahlfont tillträder sin nya roll den 1 november 2020.

Christian Barthélémy har utsetts till ny HR-direktör i Vattenfall. Han är idag chef för Special Projects och har tidigare varit chef för Real Estate & Facility Managemen på Vattenfall. Han har erfarenhet från Shared Service Operations och har en bakgrund från KPMG. Christian tillträder sin nya roll den 1 januari 2021.

Ulrika Jardfelt har utsetts till ny chef för Vattenfalls affärsområde Heat. Hon är i dag chef för Vattenfalls svenska värmeverksamhet och har tidigare varit chef för fjärrvärmedistribution på EON och vd på Svensk Fjärrvärme AB. Ulrika Jardfelt tillträder den 1 december 2020 och efterträder Tuomo Hatakka som går i pension vid årsskiftet.

  • Jag är mycket glad och stolt att kunna presentera dessa namn. Kerstin, Christian och Ulrika kommer att spela nyckelroller i den resa som Vattenfall har framför sig, säger Anna Borg, tillträdande vd och koncernchef, Vattenfall.

 

För ytterligare information kontakta:

Vattenfalls pressavdelning, telefon +46 8 739 50 10, e-post: press@vattenfall.com (press@vattenfall.come)

Författare Vattenfall

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.