Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2016-11-11

VA Automotive: Nya order till affärsområdet VA Tooling

NYA ORDER TILL AFFÄRSOMRÅDET VA TOOLING

VA Tooling har erhållit nya affärer i både Tyskland och Sverige på sammanlagt 15 MSEK.

Harriet Lidh, VD för VA Tooling, kommenterar:

- För oss känns detta mycket tillfredställande och vi ser det som ett bevis på att vi utvecklas i rätt riktning och även stärker våra positioner på både den svenska och tyska marknaden.

Vår affärsid - Ett helhetskoncept för fordons- och verkstadsindustrin.
VA Automotives affärsid är att erbjuda aktörer inom främst fordons- och verkstadsindustrin fullständiga, innovativa och kostnadseffektiva lösningar för pressverktyg, automatiserad produktionsutrustning, komponenter och systemlösningar.

2016-11-11

Harriet Lidh
VD, VA Tooling
harriet.lidh@va-automotive.com mailto:harriet.lidh@va-automotive.com
Mobil 070-550 65 36

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
VA Automotive Pressrelease 2016-11-11.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=18974

VA Automotive AB (publ) offentliggör informationen i detta Pressmeddelande enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU) nr 596/2014 och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 11 november 2016 kl. 08.30 CET genom CEO, Lars-Åke Grundmark.

Kort om VA Automotive
VA Automotive bedriver verksamhet inom fyra kompetensområden, VA Components, VA Automation, VA Tooling och VA Engineering. Större delen av omsättningen är hänförlig till fordonsindustrin.

VA Automotives affärsstruktur grundlades under 2013, vilket resulterade i ovan nämnda kompetensområden. De olika områdena utgör tillsammans en unik kompetenskedja som efterfrågas av bolagets kunder men som för tillfället inte tillhandahålls av konkurrenterna. På så vis finns det goda förutsättningar för framtida expansion och tillväxt.

Exempel på produkter som bolaget tillverkar är ryggstödsramar, integrerade bilbarnstolar, airbaghus, pedalsystem, pressformade komponenter, chassikomponenter med mera. Vidare tillverkar bolaget medelstora till stora verktyg samt verktygsutrustning för serieproduktion av högkvalitativa komponenter.

VA Automotive erbjuder sina kunder helhetslösningar, vilket möjliggörs genom bolagets kollektiva kompetens och resurser inom koncernen som helhet. Eftersom bolaget bedriver verksamhet inom områdena för verktygsteknik, automation och fordonskomponenter kan de samlade resurserna i form av bland annat personal och maskiner utnyttjas på ett flexibelt sätt inom bolagets interna organisation. På så vis kan också maximala kostnadsfördelar uppnås. Att begränsa kundernas kostnader är av största vikt för VA Automotive.

Några av bolagets kunder är Volvo, Autoliv, IAC, Scania, Lear Corporation, National Electric Vehicle Sweden, Johnson Controls, BMW, Volkswagen, GM, Ford, Daimler, Gnotec, Porsche, Jaguar, Opel, Mazda, Electrolux och Ikea.

VA Automotive är listat på Nasdaq First North med Avanza Bank som Certified Adviser.

www.va-automotive.com http://www.va-automotive.com

Författare BEQ

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.