Du är här

2017-09-25

VA Automotive: VA Automotive samordnar verksamhet inom koncernen

VA AUTOMOTIVE SAMORDNAR VERKSAMHET INOM KONCERNEN

VA Automotive samordnar verksamhet inom koncernen VA Automotive i Hässleholm AB har tagit ett beslut om att flytta VA Components verksamhet i Uddevalla (tidigare Noco AB) till produktionsanläggningen i Hässleholm för att samordna, effektivisera och öka lönsamheten i bolaget.

Flytten kommer att ske successivt under hösten 2017 och vara genomförd senast den 31 mars 2018. Samtliga medarbetare i Uddevalla, som inte redan har accepterat ändrade anställningsförhållanden inom koncernen, erbjuds att följa med och flytta sin anställning till verksamheten i Hässleholm.

"Den här flytten gör vi för att på ett effektivare sätt bedriva vidareutveckling och tillverkning av det stolsortiment och tillbehör som Noco representerar. Vi är idag inhysta i alldeles för stora och ineffektiva lokaler och med en ålderstigen produktionsprocess.

Nu blir vi rationellare och får möjlighet att öka vår leveranskvalitet samtidigt som vi kan samordna och rationalisera vissa administrativa funktioner inom koncernen", säger Lars-Åke Grundmark, vd för VA Automotive.

2017-09-25

Lars-Åke Grundmark
Vd/koncernchef VA Automotive

lars-ake.grundmark@va-automotive.com mailto:lars-ake.grundmark@va-automotive.com
Direkt 0451 425 02

VA Automotive AB (publ) offentliggör informationen i detta Pressmeddelande enligt EU:s marknadsmissbruks förordning (EU) nr 596/2014 och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 25 september 2017 genom vd LarsÅke Grundmark.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
VA Automotive Pressrelease 2017-09-25.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=21160

VA Automotive

VA Automotives affärsid är att erbjuda aktörer inom främst fordons- och verkstadsindustrin fullständiga, innovativa och kostnadseffektiva lösningar för pressverktyg, automatiserad produktionsutrustning och färdiga fordonskomponenter.

VA Automotive bedriver verksamhet inom fyra kompetensområden: engineering, tooling, automation och components. Utöver dessa drivs ett utvecklingsbolag och koncernfunktioner. Större delen av omsättningen är hänförlig till fordonsindustrin.

Bolagets affärsstruktur grundlades under 2013. De olika områdena utgör tillsammans en unik kompetenskedja som innebär att kunderna får tillgång till både tekniktjänster, komponenter och produkter, allt under samma tak -en One stop shop.

Förutsättningarna för en framtida expansion och tillväxt är mycket goda och bolaget har siktet inställt på en global verksamhet. VA Automotive är listat på Nasdaq First North med Avanza Bank som Certified Adviser.

Några av bolagets kunder är Volvo, Autoliv, IAC, Scania, Lear Corporation, National Electric Vehicle Sweden, Johnson Controls, BMW, Volkswagen, GM, Ford, Daimler, Gnotec, Porsche, Jaguar, Opel, Mazda, Electrolux och Ikea

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.