Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-10-26

VA Automotive: VA Automotive tar ny order

VA AUTOMOTIVE TAR NY ORDER

VA Automotive erhåller en ny order avseende komponent- tillverkning för Volvo Car Special Vehicle.

Ordern avser tillverkning av produktionsverktyg och komponenter för Volvo Cars kommande prestigeprodukt, Polestar.

Ordervärdet är ca 9 MSEK och tillverkning av produktionsverktyg kommer att starta under Q4 2017. Projektets totala löptid är ca 2,5 år.

"Det är fantastiskt roligt att Volvo Cars väljer att samarbeta med VA Automotive i det här projektet. Det är en väldigt speciell och nischad produkt som kommer att sticka ut på marknaden. För att göra ordern möjlig har vi fått använda oss av hela vår kompetenskedja där både Engineering, Tooling och Components bidragit till offertgenomförandet. Detta ser jag som ännu ett bevis på att vår satsning på en One Stop Shop är rätt i tiden" säger Lars-Åke Grundmark, vd för VA Automotive.

2017-10-26

Lars-Åke Grundmark
Vd/koncernchef VA Automotive
lars-ake.grundmark@va-automotive.com mailto:lars-ake.grundmark@va-automotive.com
Direkt 0451 425 02

VA Automotive AB (publ) offentliggör informationen i detta Pressmeddelande enligt EU:s marknadsmissbruks förordning (EU) nr 596/2014 och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 26 november 2017 genom vd, Lars-Åke Grundmark.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
VA Automotive Pressrelease 2017-10-26.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=21364

VA Automotive

VA Automotives affärsid är att erbjuda aktörer inom främst fordons- och verkstadsindustrin fullständiga, innovativa och kostnadseffektiva lösningar för pressverktyg, automatiserad produktions- utrustning och färdiga fordonskomponenter.

VA Automotive bedriver verksamhet inom fyra kompetensområden: engineering, tooling, automation och components. Utöver dessa drivs ett utvecklingsbolag och koncernfunktioner. Större delen av omsättningen är hänförlig till fordonsindustrin.

Bolagets affärsstruktur grundlades under 2013. De olika områdena utgör tillsammans en unik kompetenskedja som innebär att kunderna får tillgång till både tekniktjänster, komponenter och produkter, allt under samma tak - en One stop shop.

Förutsättningarna för en framtida expansion och tillväxt är mycket goda och bolaget har siktet inställt på en global verksamhet. VA Automotive är listat på Nasdaq First North med Avanza Bank som Certified Adviser.

Några av bolagets kunder är Volvo, Autoliv, IAC, Scania, Lear Corporation, National Electric Vehicle Sweden, Johnson Controls, BMW, Volkswagen, GM, Ford, Daimler, Gnotec, Porsche, Jaguar, Opel, Mazda, Electrolux och Ikea

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.