Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-10-16

Välgörande vinst i Investerar-SM

wysiwyg_image

Full fart framåt.

Det var ingen lugn stund i årets upplaga av Investerar-SM. Den kostnadsfria tävlingen arrangerades av handelsplattformen Nordic Growth Market (NGM) och pågick mellan den 30 september till 11 oktober.

Med 100 000 kronor i en fiktiv portfölj fick deltagarna testa sina kunskaper i handel med aktier, råvaror, index, valutor, räntor och en mängd olika hävstångsprodukter. Unga Aktiesparare var utbildningspartner och tyska banken Commerzbank var sponsor till mästerskapen.

En rad kända finans- och bloggprofiler var inbjudna till en separat tävling i tävlingen, kallad Twitterkampen. Förstapris i Twitterkampen var, förutom äran att vinna över de andra profilerna, 10 000 kronor att skänka till valfri välgörenhet.

Totalt 16 deltagare var inbjudna i den separata välgörenhetskampen. Bland profilerna fanns heltidstradern Erik ”Ekka” Lundin, Ung Privatekonomis Elin Agorelius som tävlade under namnet Sparkjolen, bloggaren Spara klokt och nyhetsbyrån Finwire. Under namnet AlphaChris deltog även Aktiespararnas analytiker Christoffer Ahnemark.

Slutställningen i Twitterkampen

wysiwyg_image

Det var en jämn och tuff Twitterkamp in i det sista. Ledartröjan stod mellan bloggaren Spara klokt och Aktiespararnas Christoffer Ahnemark. Efter stora framgångar på råvarumarknaden vann till slut Aktiespararnas representant med god marginal.

Under den två veckor långa tävlingen lyckades Ahnemark omvandla de ursprungliga 100 000 kronorna till totalt 165 624 kronor, motsvarande en avkastning på cirka 65,6 procent. Tvåan Spara klokt lyckades skrapa ihop 47,3 procent i avkastning medan trean – Sparkjolen - slutade på 26,9 procent upp.

Prisutdelning

wysiwyg_image

Aktiespararnas analytiker Christoffer Ahnemark när vinstchecken delades ut i NGMs lokaler i centrala Stockholm. Foto: Raina Ekberg 

Christoffer Ahnemark, vad tycker du om tävlingen?

- Investerar-SM är ett superroligt initiativ från NGM. Jag uppskattar möjligheten att få vara med och handla aktivt i en rad aktier, råvaror och valutor.

Vad är hemligheten bakom dina framgångar?

- I tävlingen har jag haft en konsekvent strategi och använt noggrann riskhantering. Emotionell disciplin är A och O, särskilt i högrisktrading.

Du är inte avskräckt av de kraftiga kursrörelserna?

- Stora svängningar kräver stor ödmjukhet - ingen sitter inne med facit. Att kunna ändra sin uppfattning är en nyckelfaktor i kortsiktig handel.

Till vilken välgörenhet ska du skänka vinstsumman 10 000 kr?

- Till Frälsningsarmén. Vintern är på väg och jag kan inte ens föreställa mig hur det är att vara hemlös under den tiden på året. Pengarna går till soppkök och husrum för samhällets mest utsatta.

Redaktionen

Författare Redaktionen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.