Du är här

2017-10-09

Världsartistens aktiesmäll – sålde för tidigt

wysiwyg_image

Efter att ha känt sig lurad att göra sig av med sina aktier har Cher bestämt sig för att ta en mångmiljardärs läkemedelsbolag till rätten. 

En misslyckad investering.

Nu stämmer stjärnan Cher en läkemedelsjätte.  

Hon anser sig ha blivit vilseledd och släppt sina aktier i ett för tidigt skede. 

LÄS MER: Nya köptips från Börsveckan

Cher, som egentligen heter Cherilyn Sarkasian, har gjort sig känd som en av det senare 1900-talets absolut största artister och har även gjort flera uppmärksammade skådespelarinsatser. Amerikanskan Cher har hyllats världen över och sålt över 100 miljoner album. 

Men hennes senaste aktieinvestering kom inte att bli av lika rolig karaktär. I stället blev Cher så besviken över att hon sålde sitt innehav i Altor, ett Floridabaserat läkemedelsbolag, i ett för tidigt läge att hon nu väljer att stämma kirurgen, entreprenören och ordföranden Patrick Soon-Shiong, skriver CNBC, som hänvisar till uppgifter från LA Times.

MISSA INTE: Här är Ericssons nye ordförande

Känner sig lurad

71-åriga Cher menar att Patrick Soon-Shiong ska ha gett henne felaktig information gällande bolagets möjligheter. Mångmiljardären ska inte ha klargjort för henne att Altors läkemedel hade goda chanser att behandla Hiv/Aids samt cancer på ett framgångsrikt sätt. 

Det var 2013 som Cher köpte sina aktier i Altor. Hon betalade 1,50 dollar per aktie. Något som, enligt hennes stämning, var ett alldeles för lågt pris. Cher sålde sedan, utan att säga sig ha vetskapen om medicinens potential, tillbaka aktierna. 

SE ÄVEN: DI ser köpläge i aktien

Saknar substans

Patrick Soon-Shiong införskaffade sig sedan alla utomstående aktier i Altor. Nu är bolaget värderat till över 1 miljard dollar.

Altorordförandens talesperson meddelar att Chers stämning, som lämnades in i fredags, saknar all tänkbar substans, uppger CNBC. 

YTTERLIGARE LÄSNING: Gunnebo vinstvarnar

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.