Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-04-07

VÄTGAS: METACON-BEKANTA HYNION AVSER EXPANDERA OCH BÖRSNOTERA

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det norska vätgasbolaget Hynion, som bland annat har avtal med svenska NGM-noterade Metacon, avser genomföra börsnotering på Euronext Growth på Oslobörsen den 12 april, framgår av ett pressmeddelande.

Hynion utvecklar vätgasbränslestationer i de största städerna i Skandinavien, och ska med hjälp av börsnoteringen driva ytterligare tillväxt och utveckling av bolaget, enligt vd Ulf Hafseld.

"Efterfrågan på vätgas inom transportindustrin kommer fortsätta öka snabbt under de kommande åren", säger han.

Hynion arbetar för närvarande för att delta i möjliggörandet av storskalig adaption av grön vätgasteknik, vars enda restprodukt från slutanvändningen är värme och vatten, som ska bidra till att minska koldioxidutsläpp och nå klimatmål.

För närvarande är tillgången på vätgas begränsad. Hynion har hittills upprättat en vätgastankstation i Høvik. Senare under året kommer stationer också öppna i Göteborg och Porsgrunn, med ytterligare utrullning att vänta under 2022 då antalet stationer ska växa till åtta.

"Vi kommer öppna 30 vätgastankstationer i och runt de största städerna i norra Europa de närmaste åren", säger vd Ulf Hafseld.

Hynion nyttjar sig delvis av biogaskonvertering i produktionen av vätgas, varvid svenska Metacon kommit in i ekvationen. Avsiktsavtal har tecknats mellan bolagen där Metacons vätgasreformer hyrts in.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.