Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-23

VBG: AVVECKLAR MOBILE CLIMATE CONTROL BRASILIEN, DEL AV ÖVERSYN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) VBG har under det andra kvartalet startat en strategisk och strukturell översyn av divisionen Mobile Climate Controls verksamhet.

"Initialt har vi fattat beslut om att avveckla Mobile Climate Controls verksamhet i Brasilien under tredje kvartalet. VBG Group finns etablerade i Brasilien genom övriga divisioner så koncernen kommer ha fortsatt närvaro på den brasilianska marknaden", skriver VBG:s vd Anders Birgersson i halvårsrapporten.

Mobile Climate Controls kraftiga tillväxt de senare åren har skett på bekostnad av lägre marginaler och divisionen får svårt att bibehålla lönsamhet när efterfrågan drastiskt minskar som en följd av pandemin, konstaterar han.

"För Mobile Climate Control har även eftermarknadsaffären varit starkt påverkad jämfört med övriga divisioner. Främsta skälet till detta är att många städer kraftigt reducerat ner sin kollektivtrafik under rådande pandemi", skriver Anders Birgersson.

Divisionen Truck & Trailer Equipment, som hade en stabil god lönsamhet när coronakrisen började, har klarat att behålla en god lönsamhetsnivå som en följd av tidiga åtgärder såsom korttidspermitteringar och förändringar av verksamheten trots en minskning på nästan 40 procent i efterfrågan.

"Ringfeder Power Transmission har genom sin breda kundbas inte drabbats lika hårt efterfrågemässigt som övriga divisioner. Divisionen har goda marginaler inom vissa segment och dessa affärer har under kvartalet haft en fortsatt bra efterfrågan och lett till att divisionen visar upp den högsta lönsamheten inom koncernen för kvartalet", skriver VBG-chefen.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.