Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-10-30

Vd tvingas lämna NCC – direkt

wysiwyg_image

Peter Wågström. Foto: NCC.

NCC:s styrelse har beslutat att med omedelbar verkan avsätta Peter Wågström från vd-posten. Håkan Broman, sedan många år chefsjurist på byggbolaget, går in som tillförordnad vd till dess att en ny koncernchef är på plats.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Många delar av NCC går bra och utvecklas väl. Jag tänker på den svenska delen inom affärsområdena Building och Infrastructure samt NCC Industry och NCC Property Development. Men helheten har inte utvecklats som den borde. Styrelsen anser att NCC behöver en ny kraft för att vända utvecklingen i bygg- och anläggningsverksamheten", säger bolagets styrelseordförande Tomas Billing i en kommentar.

NCC-styrelsen anser att det arbete som pågår för att öka lönsamheten inom affärsområdena Infrastructure och Building är steg i rätt riktning, men att det behövs ytterligare fokus.

NCC har tagit stora nedskrivningar inom ovan nämnda verksamheter under de senaste åren. Senast för omkring en månad sedan vinstvarnade bolaget med anledning av en nedskrivning inom den norska anläggningsverksamheten om 150 miljoner kronor.

NCC:s rörelsemarginal i bygg- och anläggningsverksamheten har på rullande tolvmånadersbasis varit 1,5 procent, mot ett mål om minst 3,5 procent.

Den tillförordnade vd:n Håkan Broman säger att NCC "kan så mycket mer än det vi visat den senaste tiden. Jag kommer att ha hundraprocentigt fokus på verksamheten och arbeta med att öka lönsamheten".

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.