Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-28

VEG OF LUND: RÖRELSEFÖRLUSTEN ÖKADE TILL 3,8 MLN KR 3 KV (-3,2)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Veg of Lund, som utvecklar och säljer växtbaserade livsmedel, redovisar en nettoomsättning för det tredje kvartalet 2020 på 0,5 miljoner kronor (0,5).

Effekterna från coronaviruset och osäkerheten kring virusets spridning har påverkat försäljningen under kvartalet.

Rörelseresultatet uppgick till -3,8 miljoner kronor (-3,2).

Covid-19-effekter fortsätter påverka bolagets försäljning men uppmuntrande signaler ses från Kina, enligt rapporten.

"Den svenska och engelska marknaden visade en stabil utveckling på en låg nivå till följd av pandemin. Från den kinesiska marknaden fick vi samtidigt positiva signaler och kvartalets försäljning kom därmed att ligga i nivå med motsvarande kvartal 2019", kommenterar vd Thomas Olander.

Parallellt med bolagets fokus på försäljning av befintliga produkter pågår arbetet med förberedelserna för lanseringen av Veg of Lunds potatismjölk. Fördröjningar till följd av covid-19 fortsatte under tredje kvartalet och bolagets samt dess samarbetsparter har anpassat sig till den rådande situationen.

"Detta betyder att nuvarande plan att lansera potatismjölken under första halvåret 2021 bedöms vara realiserbar", skriver vd.

Veg of Lund inledde tidigare i somras ett samarbete med en kinesisk aktör där försäljning sker via två "stora" e-handelsplattformar. Bolaget uppger att bemötandet från marknaden har varit positiv.

"Till följd av en stor efterfrågan har våra produkter periodvis varit slutsålda på shoppingplattformen Taobao Live och volymerna har under kvartalet ökat över förväntan. Vi har goda förhoppningar om att kunna öka försäljningsvolymerna under de kommande månaderna", skriver Thomas Olander.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.