Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-13

VENUE RETAIL GROUP: HAR NÅTT VILLKORAT AVTAL MED NORDEA (OMS)

(Omsändning: skickades första gången på fredagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Venue Retail Group meddelar att bolaget har nått ett villkorat avtal med Nordea om finansiering för att lösa de finansiella svårigheter som uppstått till följd av pandemin.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bankfinansieringen innebär att bolagets förvärvskredit om 16 miljoner kronor amorteras med 6,4 miljoner kronor vid datumet för ingående av bankavtalet samt att löpande amortering av förvärvskrediten ska ske under 18 månader om totalt 10 miljoner kronor. Bolagets checkkrediter om 100 miljoner kronor förlängs till och med slutdatumet av löptiden för bankavtalet.

Avtalet förutsätter att bolaget når en ackordsuppgörelse med borgenärerna och genomför en nyemission. Företrädesemissionen omfattas av garantiåtaganden uppgående till minst 60 miljoner kronor.

Bolaget arbetar även aktivt för att ingå avtal om emissionsgaranti motsvarande lägst 60 miljoner kronor i enlighet med villkoren i finansieringen.

Samtidigt meddelar Venue Retail Group positiva försäljningsresultat för juli månad då försäljningsindex har ökat från tidigare 40-50 till 80. Bolaget har som målsättning att nå ett försäljningsindex om 90 under juli.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.