Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-23

VEONEER: KÖPS UPP AV MAGNA FÖR 31:25 USD PER AKTIE (NY)

(Tillägg: från sjätte stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Veoneer har kommit överens om att bli uppköpt av Magna International, som är baserat i Kanada.

Det framgår av ett pressmeddelande under natten till fredagen.

Magna kommer att förvärva Veoneer för 31:25 dollar per aktie kontant, vilket motsvarar ett totalt värde på 3,8 miljarder dollar och ett bolagsvärde (enterprise value) om cirka 3,3 miljarder dollar, inklusive Veoneers kassa, netto efter skulder och andra skuldliknande poster per den 31 mars 2021.

När transaktionen slutförts kommer Veoneer att slås samman med Magnas befintliga Adas-affär och integreras i Magnas verksamhetsenhet Electronics.

"Detta är en attraktiv affär för alla våra intressenter. Den kommer att leverera betydande och omedelbart värde för Veoneers aktieägare genom en attraktiv premie över börskurs, och våra medarbetare får möjlighet att bli del av en av de skickligaste leverantörerna på mobilitetsområdet", kommenterar Jan Carlson, Veoneers ordförande och vd.

Transaktionen har enhälligt godkänts av Veoneers och Magnas styrelser, och Veoneers styrelse rekommenderar enhälligt att Veoneers aktieägare godkänner det föreslagna samgåendet och samgåendeavtalet. Vidare har Veoneers aktieägare AMF, Cevian, AP4 och Alecta som tillsammans representerar cirka 40 procent av utestående stamaktier i Veoneer antingen ingått avtal med Magna eller indikerat sitt stöd för att bland annat och under vissa villkor med sina aktier rösta för transaktionen.

Transaktionen förväntas avslutas nära årsskiftet 2021/2022 villkorat av godkännande av Veoneers aktieägare, vissa myndighetsgodkännanden och andra sedvanliga transaktionsvillkor. Transaktionen är inte villkorad av finansiering.

Rothschild & Co och Morgan Stanley är finansiella rådgivare och Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP är juridisk rådgivare till Veoneer.

Magna anordnar en telefonkonferens för intresserade analytiker och Magnas aktieägare för att gå igenom förvärvet i dag fredag klockan 13.00 svensk tid.
Författare Direkt-SE