Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-02-13

Vicore Pharma: Vicore Pharma senarelägger publicering av bokslutskommuniké

VICORE PHARMA SENARELÄGGER PUBLICERING AV BOKSLUTSKOMMUNIKÉ

Mölndal, 13 februari 2019 - Vicore Pharma Holding AB (publ) har beslutat att senarelägga publiceringen av bokslutskommunikén avseende räkenskapsåret 2018. Bokslutskommunikén kommer att publiceras den 15 mars 2019 istället för som tidigare aviserat den 22 februari 2019.

Anledningen till senareläggningen är beslutet att genomföra en konvertering av bolagets redovisningsprinciper till IFRS från och med bokslutskommunikén avseende räkenskapsåret 2018. Konvertering till IFRS är en viktig del i förberedelsearbetet inför upplistningen till Nasdaq Stockholms huvudlista vilken är planerad att ske under den andra halvan av 2019.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Hans Jeppsson, CFO: 070 553 14 65, hans.jeppsson@vicorepharma.com mailto:hans.jeppsson@vicorepharma.com

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Vicore Pharma Pressrelease 2019-02-13.pdf-http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=25125

Kort om Vicore Pharma Holding AB (publ)
Vicore Pharma är ett svenskt särläkemedelsbolag med fokus på patienter med interstitiella lungsjukdomar och relaterade indikationer. Bolaget har för närvarande två läkemedelsutvecklingsprogram, VP01 och VP02.

VP01 syftar till att utveckla substansen C21 för behandling av idiopatisk lungfibros (IPF). Som en följd av förvärvet av INIM Pharma AB i augusti 2018 utökades bolagets pipeline med VP02, vilken bygger på en ny formulerings-, och leveransväg för en befintlig immunmodulerande förening (en IMiD). VP02 inriktas på IPF med avseende på både den underliggande sjukdomen och den allvarliga hosta som är associerad med IPF. VP01 och VP02 utvärderas även för andra indikationer inom området interstitiella lungsjukdomar. Förvärvet av INIM Pharma innebar att Vicore Pharmas verksamhet utökades och att bolagets strategiska inriktning samtidigt fokuserades till utveckling av särläkemedel för behandling av ovanliga och allvarliga lungsjukdomar.

VP01 kommer påbörja en utökad fas I-studie med start i början av 2019. Fas IIa-studien på patienter med IPF förväntas börja sex månader senare. VP02 har gått in i en fas för att optimera formuleringen innan lokala tolerabilitetsstudier kan påbörjas. De första kliniska studierna med VP02 förväntas starta 2020.

Bolagets aktie (VICO) är listad för handel på Nasdaq First North i Stockholm. Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank, telefon: 08-463 83 00, e-mail: certifiedadviser@penser.se mailto:certifiedadviser@penser.se . För ytterligare information se: www.vicorepharma.com http://www.vicorepharma.com/

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.