Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-01-17

Vilhelmina Mineral: Vilhelmina Mineral AB (publ) har erhållit godkänt planprogram för Jomagruvan

VILHELMINA MINERAL AB (PUBL) HAR ERHÅLLIT GODKÄNT PLANPROGRAM FÖR JOMAGRUVAN

Svenska gruvutvecklingsbolaget Vilhelmina Mineral AB:s (publ) norska dotterbolag Joma Gruver AS har erhållit godkännande av Ryrviks kommun för det planprogram som framtagits för Joma industriområde. Planprogrammet stipuleras enligt plan- och bygglagen och är en del av tillståndsprocessen som syftar till att återstarta gruvverksamhet i Joma.

Ryrviks kommun i Trndelag har godkänt det planprogram som Multiconsult Norge AS tagit fram på uppdrag av Joma Gruver AS. Planprogrammet sätter förutsättningarna för det vidare arbetet med detaljreglering av Joma industriområde och är ett viktigt steg i tillståndsprocessen som syftar till återstart av gruvverksamhet i Joma. Planprogrammet antogs utan invändningar av kommunen. Nästa steg efter godkänt planprogram är genomförande av en konsekvensutredning.

Stockholm och Ryrvik den 17 januari 2019

För ytterligare information:
Peter Hjorth, verkställande direktör, Vilhelmina Mineral, tel +46-725 38 25 25
Email: info@vilhelminamineral.com
mailto:info@vilhelminamineral.com Se även: www.vilhelminamineral.com http://www.vilhelminamineral.com

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Vilhelmina Mineral Pressrelease 2019-01-17.pdf-http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=24986

Vilhelmina Mineral är ett gruvutvecklingsbolag med fokus på utveckling av koppar- och zinkfyndigheter i Norden. I Sverige innehar bolaget Stekenjokk där det mellan 1976 till 1988 bröts sammanlagt ca 7 miljoner ton malm. Enligt tidigare beräkning finns kvarvarande indikerad mineraltillgång om ca 7,4 miljoner ton med halter om 1,17% koppar, 3.01% zink och 47 g/ton Ag (vid cut-off halt 0,9% Cu). I Norge är bolaget delägare i Jomafältet där det mellan 1972 till 1998 producerades ca 11,5 miljoner ton malm med en genomsnittlig halt av 1.5% koppar och 1.5% zink. Jomafältet (exklusive Gjersvik) uppskattas innehålla ytterligare indikerad mineraltillgång om ca 5,7 miljoner ton med halter 1,55% koppar och 0,82% zink (vid cut-off halt 0,8% Cu).

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.