Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-07-16

Vinsten sjunker för SBB

wysiwyg_image

Fastighetsföretaget Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, redovisar ett nettoresultat för det andra kvartalet 2018 på 404 miljoner kronor (1.038). Vinsten per aktie sjönk till 0:56 kronor (1:40).

Värdeförändringar för fastigheterna uppgick till 429 miljoner kronor (1.191).

Hyresintäkterna steg till 410 miljoner kronor (348). Driftnettot ökade till 272 miljoner kronor (226) och förvaltningsresultatet steg till 109 miljoner kronor (103).

I februari gjorde Samhällsbyggnadsbolaget ett listbyte till Nasdaq First North Premier. SBB:s vd Ilija Batljan beskriver det som en kvalitetsstämpel och ett viktigt steg inför en kommande notering på Nasdaq Stockholms huvudlista, något som SBB uppger sig jobba hårt för ska ske under de närmaste tolv månaderna.

"Vårt starka driftnetto i kombination med långsiktigt reducerade finansieringskostnader möjliggör fortsatt starka kassaflöden", skriver SBB-chefen i avsnittet om utsikter.

"Intjäningsförmågan i slutet på andra kvartalet visar att vi för första gången knäckt kostnadskurvan för vår finansiering. Våra finansiella kostnader, på rullande 12-månadersbasis, landar på 471 miljoner kronor, att jämföras med 485 miljoner kronor i slutet av första kvartalet trots att de totala räntebärande lånen ökat med 1,1 miljarder kronor. Intjäningsförmågan var i slutet av halvåret cirka 640 miljoner kronor och vi ser en stark ökning i vår intjäningsförmåga på rullande 12-månadersbasis sedan första kvartalet", tillägger Ilija Batljan.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.