Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-01-16

Vinstvarnar – aktien rasar

wysiwyg_image

Net Insight har beslutat att minska kostnaderna och genomföra vissa organisatorisk förändringar. Syftet är att förbättra resultatet, öka effektiviteten och skapa utrymme för fortsatta investeringar. Kostnaderna förväntas minska med cirka 25 miljoner kronor årligen. Omkring 20 personer påverkas globalt.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Net Insight meddelar samtidigt att rörelseresultatet för det fjärde kvartalet kommer att belastas med 43 miljoner kronor för avsättningar och nedskrivningar, främst relaterat till utvecklingsutgifter som har bokförts
som tillgångar i balansräkningen.

Bolagets preliminära försäljning för det fjärde kvartalet var 106 miljoner kronor. Det preliminära rörelseresultatet, inklusive de extraordinära poster, uppgår till -58 miljoner kronor.

Det kan jämföras med att nettoomsättningen under det fjärde kvartalet 2017 uppgick till 118 miljoner kronor och att rörelseresultatet var 0,7 miljoner kronor.

Det första kvartalet 2019 väntas påverkas av kostnader om 3-5 miljoner kronor relaterat till personalminskningarna. Besparingsprogrammet ska slutföras under första kvartalet 2019.

De åtgärder som Net Insight vidtar beskrivs som en naturlig konsekvens av den omorganisation som genomfördes i oktober 2018.

Av engångsposterna på 43 miljoner kronor utgörs 36 miljoner av nedskrivningar av en produkt avsedd för en marknad som inte tog fart.

"Vi fortsätter att ha en positiv syn på våra lösningar", skriver Net Insight.

Aktien rasar

Net Insight faller tungt på börsen efter nyheten. Vid 16.30-tiden är aktien ned nära 11 procent.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.