Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-13

VITROLIFE: EFTERFRÅGAN VÄNTAS PÅVERKAS NEGATIVT ÄVEN UNDER 2H

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fertilitetsbolaget Vitrolifes vd Thomas Axelsson bedömer att bolaget kommer att påverkas negativt av minskad efterfrågan till följd av covid-19 även under det andra halvåret i år. Bedömningen har gjorts utifrån nuvarande försäljningsnivå, trenden under det andra kvartalet och de signaler som bolaget erhållit från kunder.

Det framgår av vd-ordet i delårsrapporten för det andra kvartalet 2020.

Under de första veckorna i april uppgick försäljningen till cirka en tredjedel av motsvarande period under föregående år och under slutet av kvartalet uppgick försäljningen till cirka två tredjedelar av motsvarande period föregående år.

I bolagets huvudscenario kommer återhämtningen som Vitrolife har sett under det andra kvartalet att fortsätta under resten av året och efterfrågan förväntas öka successivt. Återhämtningen för engångsprodukter förväntas gå snabbare än för kapitalvaror.

Uppskattningen är att de allra flesta patienter som skjuter upp IVF-behandlingar kommer att genomföra dessa vid ett senare tillfälle. Det kan enligt Vitrolifes vd Thomas Axelsson innebära att det blir ett uppdämt behov av IVF-behandlingar efter krisen.

De långsiktiga marknadsutsikterna för Vitrolife bedömer Thomas Axelsson vara oförändrade med en tillväxt på 5-10 procent per år under överskådlig framtid.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.