Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-06-18

VNV Global AB (publ) emitterar ett seniort icke säkerställt obligationslån

Hänvisning görs till ett pressmeddelande från VNV Global AB (publ) (”Bolaget”) den 17 juni 2021, i samband med vilket Bolaget idag meddelar att det framgångsrikt placerat ett icke säkerställt obligationslån (”Obligationerna”).

Obligationerna, med ett initialt belopp om SEK 500 miljoner inom en ram om SEK 750 miljoner, har en löptid på tre år och kommer att löpa med en fast kupong om 5,50 procent per år med kvartalsvisa räntebetalningar. Emissionen placerades hos en bred bas av nordiska och internationella investerare och var kraftigt övertecknad.
 
VNV Globals VD, Per Brilioth kommenterar:
 
”Vi är glada för det stora intresset för detta nya obligationslån. Med denna ytterligare finansiering kommer vi kunna fortsätta vara flexibla och opportunistiska runt vår starka deal flow. Vi har för närvarande ett antal investeringsmöjligheter i pipeline som vi tycker har mycket investerbar risk/reward och skulle utgöra starka tillskott till den spännande och växande lista av nästa generations bolag i portföljen, där vi tror alla har potential att bli vårt nästa Babylon eller Avito.”

Pareto Securities AB agerade sole bookrunner i samband med obligationsemissionen och Gernandt & Danielsson Advokatbyrå var legal rådgivare.

För ytterligare information, vänligen kontakta:


Björn von Sivers, Investor Relations: 08-545 015 50

Om oss


VNV Global är ett investmentbolag vars affärsidé är att genom erfarenhet, kunskap och ett omfattande nätverk identifiera och investera i tillgångar med betydande värdeökningspotential. Bolaget har ett särskilt fokus på digitala marknadsplatser och företag med starka nätverkseffekter. VNV Globals stamaktier är noterade på Nasdaq Stockholm, Mid Cap-segmentet, under kortnamnet VNV. För mer information om VNV Global, besök www.vnv.global.

Bifogade filer


VNV Global AB (publ) emitterar ett seniort icke säkerställt obligationslån

Författare MFN

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.