Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-17

VOLATI: GOD UTVECKLING I FLERTALET AO GAV STÄRKT RESULTAT - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Volatis resultattillväxt under kvartalet har drivits av en god utveckling i de flesta av bolagets affärsområden.

Det skriver bolagets vd, Mårten Andersson, i rapporten som en förklaring till ebita-resultatet som växte med 41 procent till 181 miljoner kronor jämfört med motsvarande kvartal i fjol.

"Affärsområde Handel levererar ytterligare ett bra kvartal med tillväxt i både omsättning och resultat. Man har kunnat dra nytta av goda marknadsförutsättningar under kvartalet, exempelvis inom den mer konsumentdrivna delen av bygg-, järnvaru- och trädgårdshandeln", skriver Mårten Andersson och tillägger att områdena Konsument samt Industri gjorde bra ifrån sig under kvartalet.

Andra kvartalet var präglat av covid-19-pandemin och samtliga affärsområden har på olika sätt känt av detta i sina respektive verksamheter. Bolagets affärsenheter har tagit del av de olika stödåtgärder som varit tillgängliga. Den sammantagna påverkan på Volati har varit begränsad, skriver bolaget i rapporten.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.