Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-20

VOLVO: 2021 "UTSÅLT", FÖRSIKTIGA MED ÖPPNA 2022-ORDERBOK - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Volvos starka orderingång de senaste kvartalen har bidragit till att bolaget har "sålt slut" i orderläggningen på lastbilar för 2021 över hela världen.

Det sade bolagets vd Martin Lundstedt vid tisdagens rapportkonferens.

"Vi har varit försiktiga med att ta order för 2022", sade han och påpekade att andra kvartalets "diskreta" orderingång ska ses i ljuset av detta.

Med tanke på situationen på marknaden, med vissa problem i leveranskedjan för halvledare, kan Volvo inte ha en för lång orderbok med hänvisning till att bolaget måste försäkra sig om att kunna leva upp till sina åtaganden gentemot kunderna, enligt Martin Lundstedt.

"När vi rör oss in i tredje kvartalet måste vi börja öppna upp orderboken för 2022 så att våra kunder kan planera", sade han med tillägget att bolaget samtidigt fortsätter att bevaka hur marknaden och situationen i leveranskedjan utvecklas.

Under andra kvartalet var Volvos nettoorderingång på lastbilar 57.961 enheter, en uppgång med 119 procent från 26.507 fordon motsvarande period 2020. Det var dock lägre än analytikernas snittförväntningar, som låg på en orderingång på 59.968 lastbilar, enligt Infronts sammanställning.
Författare Direkt-SE