Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-17

Wihlborgs Fastigheter AB: Wihlborgs säljer bostadsbyggrätt i Dockan, Malmö

Avyttringen sker som en fastighetsaffär och köpeskillingen uppgår till 110 Mkr. Köpare är bostadsföretaget JM och frånträde sker den 1 september 2020.

Fastigheten Torrdockan 7 ligger vid Dockplatsen, centralt i Dockanområdet som Wihlborgs utvecklat tillsammans med JM och PEAB. Fastigheten var tidigare planlagd för hotellbebyggelse, men sedan 2016 har Wihlborgs tillsammans med JM arbetat för att istället utveckla bostadsbyggrätter. I dagarna har den nya detaljplanen vunnit laga kraft och därmed möjliggörs alltså utveckling av cirka 170 nya bostäder på Torrdockan 7.

- Wihlborgs fokuserar på kommersiella fastigheter och därför är det helt i linje med vår strategi att sälja fastigheten till en aktör med fokus på bostäder. JM har precis som Wihlborgs varit drivande i utvecklingen av Dockan och därför känns det naturligt att lämna stafettpinnen vidare till dem. De nya bostäderna blir ett fint tillskott till Dockan och kommer att bidra till att området fortsätter vara en attraktiv och levande stadsdel med ett bra serviceutbud, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Wihlborgs Fastigheter AB (publ)

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.