Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-06

WIHLBORGS: RESULTAT STABILT GIVET CORONASITUATIONEN - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Wilhborgs förvaltningsresultat kom in på 474 miljoner kronor under det andra kvartalet i år (467), vilket är stabilt mot bakgrund av den nuvarande situationen i omvärlden.

Det skriver Wihlborgs vd Ulrika Hallengren i rapporten.

Under kvartalet har Wihlborg totalt tecknat nya avtal till ett värde om 49 miljoner kronor. Ett av de större nytecknade avtalen detta kvartal är det 15-åriga kontraktet med Region Skåne om 3.700 kvadratmeter på Dockan i Malmö.

Avseende intäkterna liksom driftöverskottet har de påverkats negativt av hyresrabatter om 11 miljoner kronor som beviljats till följd av situationen med covid-19, skriver bolaget vidare.

"I dagens situation måste vi vara anpassningsbara, lyhörda och handlingskraftiga för att möta de utmaningar som finns. Men vi ska inte släppa blicken från vår långsiktiga strategi. Vi ska fortsätta ha fokus på en effektiv och kundnära förvaltning och utveckling av kommersiella fastigheter i Öresundsregionen", skriver vd.

Mot bakgrund av en fortsatt aktivitet bland hyresgäster och en stabil finansiell position för Wihlborgs fortsätter bolaget driva sina pågående projekt på ett planenligt sätt, heter det.

"Vi startar även nya projekt, till exempel i Lund där vi kommer att göra en genomgripande renovering av fastigheten Raffinaderiet 3 och därmed skapa 5.800 kvadratmeter moderna kontor precis vid Lunds centralstation", skriver Ulrika Hallengren.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.