Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-11-09

WilLak: Första leveransen är genomförd med de nya tillverkningsmetod-erna implementerade

FÖRSTA LEVERANSEN ÄR GENOMFÖRD MED DE NYA TILLVERKNINGSMETOD-ERNA IMPLEMENTERADE

Willak AB (publ) ("Willak" eller "Bolaget") har nu färdigställt produktionslinan. Första leverans har skett igår onsdag till ett projekt för Miljöbyggarna i Linköping AB i Motala med det nya systemet genomfört till sin helhet. Det gäller väggarna och även fönstermontering som därmed är helt integrerat i CAD-underlaget.

Fönstermontaget styrs av en 3D modell för varje öppning som är 100 procent definierad som den ska bli i verkligheten. Detta innebär att montören endast skruvar fast fönstret i förberedda hål och detta moment blir korrekt från början utan justeringar. Öppningen är också strategiskt förstärkt på annars svaga ställen. Detta gör att kunden kan känna sig säker på att stålstommen kan bära tunga fönster, vilket har varit ett återkommande bekymmer i näst intill alla projekt vi har haft under tre års tid. I moderna projekt blir fönster allt större och vikter upp till 200kg är inte ovanligt. Denna lösning kan ingen konkurrent i nuläget erbjuda vad vi vet och det ger en definitiv konkurrensfördel för WilLak på marknaden. Dessutom reducerar det arbetsinsatsen från tre montörer till en vilket varit en trång sektor hitintills.

Martin Axelsson, VD, " Det känns bra att vi kommit så långt i utvecklingen av vårt system. Det viktigaste delarna är nu igångkörda och den omedelbara konsekvensen blir att produktionstakten stiger vilket blir intressant att mäta."

Linköping, 9 november 2017

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Martin Axelsson, VD
Telefon: +46 73 246 74 14
E-post: martin.axelsson@willak.se mailto:martin.axelsson@willak.se

Jan Axelsson, styrelseordförande
Telefon: +46 70 952 12 80
E-post: jan.axelsson@willak.se mailto:jan.axelsson@willak.se

Information

Denna information är sådan information som Bolaget är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 9 november 2017 kl. 10:15.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Willak Pressrelease 2017-11-09.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=21494

Kort om WilLak

WilLak är en leverantör av smarta byggsystem till byggbolag som i första hand bygger flerbostadshus. Bolagets byggsystem består av flera egenutvecklade produkter som tillsammans gör att byggnation av främst flerfamiljshus blir mer rationell än traditionella metoder. WilLaks egna produkter är prefabricerade utfackningsväggar och ett patenterat stålpelarsystem med tillhörande brandisolering. WilLak har själva utvecklat sina tillverkningsmetoder, vilket har lett till att Bolagets lösning överträffar konkurrenter som inhandlar komponenter från leverantörer med hänsyn till ledtider, kvalit och utvecklingspotential. Mangold Fondkommission AB, tel: +46 8 5030 1550, agerar Mentor och likviditetsgarant för WilLaks aktier på NGM Nordic MTF.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.