Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-09-19

WilLak: Willak AB förvärvar 30 % av fastigheten som bolaget är verksamt i

WILLAK AB FÖRVÄRVAR 30 % AV FASTIGHETEN SOM BOLAGET ÄR VERKSAMT I

Willak AB har förvärvat 30 % av fastigheten Östra Malmskogen 1:34 för en köpeskilling om 4,95 MSEK. Köpeskillingen baseras på en extern marknadsvärdering utförd av Svefa vilken värderar hela fastigheten till 16,5 MSEK.

Säljare är Idö Fastigheter AB som ägs av Jan Axelsson, styrelseordförande i Willak. I och med affären erhåller Idö Fastigheter AB en fordran på Willak AB motsvarande köpeskillingen, dvs ingen likviditetspåverkan uppstår i samband med affären.

Motivet till förvärvet är att det långsiktigt är värdefullt att Willak äger sin egen produktionsanläggning då byggnaden successivt specialanpassats till Willaks verksamhet.

Linköping, 19 september 2018

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Martin Axelsson, VD
Telefon: +46 73 246 74 14
E-post: martin.axelsson@willak.se mailto:martin.axelsson@willak.se

Jan Axelsson, styrelseordförande
Telefon: +46 70 952 12 80
E-post: jan.axelsson@willak.se mailto:jan.axelsson@willak.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
WilLak Pressrelease 2018-09-19.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=24156

Information

Denna information är sådan information som Bolaget är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 19 september 2018 kl. 13:00

Kort om WilLak

WilLak är en leverantör av smarta byggsystem till byggbolag som i första hand bygger flerbostadshus. Bolagets byggsystem består av flera egenutvecklade produkter som tillsammans gör att byggnation av främst flerfamiljshus blir mer rationell än traditionella metoder. WilLaks egna produkter är prefabricerade utfackningsväggar och ett patenterat stålpelarsystem med tillhörande brandisolering. WilLak har själva utvecklat sina tillverkningsmetoder, vilket har lett till att Bolagets lösning överträffar konkurrenter som inhandlar komponenter från leverantörer med hänsyn till ledtider, kvalit och utvecklingspotential. Mangold Fondkommission AB, tel: +46 8 5030 1550, agerar Mentor och likviditetsgarant för WilLaks aktier på NGM Nordic MTF.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.