Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-13

WIRECARD: FLYGBLAD NYTTJAS FÖR LOKALISERING VERKSAMHETSCHEF(R)

(Rättar: verksamhetschefens efternamn)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Tyska åklagare ber nu allmänheten om hjälp för att lokalisera den försvunna Wirecard-chefen Jan Marsalek, som åklagare tror spelade en central roll i det tyska jättebedrägeriet.

Det rapporterar Wall Street Journal.

Åklagarna misstänker att Jan Marsalek tillsammans med nyckelpersoner inom Wirecard däribland vd:n och Wirecardveteranen Markus Braun bland annat manipulerat bolagets bokföring.

Markus Braun är sedan skandalen briserade häktad, men Jan Marsalek, den före detta verksamhetschefen, är sedan juni på flykt från myndigheterna.

Tyska Bundeskriminalamt (BKA), den federala polisen, uppgav sent på onsdagen att man misstänkte att Marsalek flytt fältet bara dagar efter han fått lämna sin position den 18 juni.

BKA har distribuerat "flygblad" med hans motiv via tysk- och engelskspråkiga hemsidor, sociala medier och tv med förfrågan om någon i allmänheten sett honom sedan juni.

På affischerna går det att läsa att myndigheten tror att den misstänkte "har begått miljarder i kommersiellt bedrägeri".

Tidigare fanns indikationer på att Jan Marsalek har uppehållit sig i Filipinerna, men resehandlingarna som låg till grund för den påstådda vistelsen visade sig vara förfalskade, enligt Filippinska myndigheter.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.