Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-06

WIRECARD: VERKSAMHET HAR GENERERAT FÖRLUSTER I ÅRATAL - FT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det insolventa tyska fintechbolaget Wirecard har förlorat pengar på sina kärnområden i Europa och USA i åratal.

Det visar en granskning som KPMG gjort, rapporterar Financial Times.

Granskningen som är gjord av revisionsfirman KPMG visar att Wirecards verksamhet i både USA och Europa har presterat mycket sämre än vad som tidigare trotts och skapar tvivel kring de delar av bolaget som inte direkt påverkades av den gångna redovisningsskandalen.

Uppgifterna går stick i stäv mot den allmänna uppfattningen där den europeiska verksamheten av investerare beskrivits som ett guldägg i en kommande konkursförsäljning.

2018, när betallösningsbolaget inkluderades i det prestigefyllda DAX30-indexet och bolagsvärdet nådde 24 miljarder euro, genererade bolagets verksamhet en förlust på 74 miljoner euro - jämfört med förluster om 3 miljoner året innan.

Förlusterna maskerades av affärer i Asien där Wirecard uppgav att man förlitade sig på tredjepartslösningar, som nu står i centrum av redovisningsskandalen, eftersom man inte hade egna licenser för att bedriva verksamhet.

Det usla resultatet av Wirecards verksamhet utanför Asien pekar på svårigheten bolagets förvaltare, Michael Jaffé, kan komma att få att hitta köpare till verksamheten.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.