Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-09-13

WISE GROUP: SÄLJER EDGE HR, FÖRSÄLJNINGSLIKVID 30 MLN KR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Wise Group har ingått avtal med norska Simployer Group om en försäljning av samtliga aktier i dotterbolaget Edge HR.

Avyttringen av Edge är en kontanttransaktion och försäljningslikviden uppgår till 30 miljoner kronor på skuldfri basis, skriver Wise i ett pressmeddelande.

Edge HR redovisade för årets första halvår en omsättning på cirka 17 miljoner kronor och ett justerat rörelseresultat före engångsposter nära noll miljoner kronor. Förutom att stärka Wise Groups likviditet kommer transaktionen inte att ha någon materiell effekt på koncernens balansräkning eller vinst per aktie.

Försäljningen är villkorad av att Wise Group vidtar vissa åtgärder som bedömts nödvändiga för att Edge ska kunna bedriva sin verksamhet självständigt. I huvudsak rör det sig om att migrera kunddata till ett kundhanteringssystem helt fristående från Wise Group. Tillträde är planerat att ske den sista dagen i den månad som villkoren uppfylls, vilket förväntas kunna ske under det fjärde kvartalet i år.

"Med försäljningen av Edge slutför Wise Group den renodling av verksamheten som påbörjades med försäljningen av dotterbolaget Brilliant Future tidigare i år. Verksamheten är nu helt inriktad på att leverera konsultbaserade tjänster inom segmenten Rekrytering och konsultuthyrning samt HR konsulting och ledarutveckling vilka efterfrågas på en alltmer komplex och rörlig arbetsmarknad", kommenterar Erik Mitteregger, styrelseordförande.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.