Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-03-23

Xavitech: Klart för handelsstart på NGM Nordic MTF

KLART FÖR HANDELSSTART PÅ NGM NORDIC MTF

Xavitech AB (publ) har godkänts för notering på NGM Nordic MTF. Handeln med bolagets aktier kommer att inledas onsdagen den 29 mars.

Härnösandsföretaget Xavitech utvecklar mikropumpar för gas och luft på en global marknad. Tekniken har sitt huvudsakliga användningsområde som applikationer inom medicin- och miljöteknik.

- Just nu är vi inne i en spännande period. Flera av våra kunder satsar för att lansera och marknadsföra produkter där Xavitechs mikropumpar ingår som en central komponent, säger Jonathan Grip, vd för Xavitech.

Xavitechs mikropumpar har en marknadsledande livslängd, tekniken är skalbar och kan enkelt kompletteras med specialfunktioner för att nå nya marknader.

- Vi erbjuder en unik teknologi som ligger rätt i tiden. Jag har stora förhoppningar inför framtiden och det är både glädjande och spännande att vi kan fortsätta utveckla bolaget som ett noterat bolag med den transparens och det kvalitetserkännande som en listning på NGM Nordic MTF innebär, säger Jonathan Grip.

I samband med listningen har Xavitech upprättat en bolagsbeskrivning som är godkänd av NGM och finns på Xavitechs hemsida www.xavitech.com http://www.xavitech.com

Aktiens kortnamn: XAVI MTF B
Isin-kod: SE0003088541

Bolagets mentor är Eminova Fondkommission AB. Huvudansvarig Mentor Gunnar Dahlman.

Härnösand 23 mars 2017

För mer information kontakta:
Jonathan Grip, VD
0708 47 46 71
Jonathan.grip@xavitech.com mailto:Jonathan.grip@xavitech.com

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Xavitech Bilaga Bolagsbeskrivning.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=19787
Xavitech Pressrelease 2017-03-23.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=19788

Kort om Bolaget
Xavitech har utvecklat och patenterat en unik skalbar pumpteknologi som för närvarande har sitt huvudsakliga användningsområde inom gas analys för miljö-, industri- och medicintekniska produkter. Med ett patenterat inbyggt, optiskt styrsystem och intelligent mjukvara erhålls marknadsledande livslängd och unika möjligheter till miniatyrisering och kostnadsrationalisering. Xavitech erbjuder pumpar, utvecklingstjänster och licensiering av teknologi. Genom att paketera kundanpassade funktionslösningar i den inbyggda mjukvaran i pumpen erhåller kunderna unika fördelar.

Författare BEQ

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.